Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Keksići od maslaca
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Keksići od maslaca

Blagdansko vrijeme je najbolje za pripremu keksića od maslaca. Naravno, u njima uživamo i bilo kad tijekom cijele godine. Odlični su uz šalicu toplog Happy cacao mixa.

SASTOJCI: 
* 1 kg pirovog bijelog mekog brašna
* 200 g kokosovog šećera
* 1 prstohvat soli
* 2 vrhom pune žlice kiselog vrhnja
* 2 paketića vanili šećer
* 1 veliko jaje
* 500 g maslaca
* naribana kora jednog bio limuna
* 10 žlica hladne vode, po potrebi može i više
* tamna čokolada ili čokoladne kapljice Cavalier

OPIS POSTUPKA: Iz ove smjese dobijemo poprilično keksića, pa po želji možemo upotrijebiti samo polovicu sastojaka. Kod pola smjese umjesto jednog velikog jaja, uzmemo jedno manje.

Prvo u posudu stavimo brašno, dodamo sol, vanilin šećer i kokosov šećer, te dobro promiješamo. Zatim dodamo jaje, kiselo vrhnje, naribanu limunovu koricu i na kraju još maslac, koji je sobne temperature, ne previše čvrst.

Počnemo mijesiti tijesto i cijelo vrijeme mu dodajemo vodu, koja obavezno mora biti hladna. Tijesto na kraju mora biti dovoljno mekano da ga možemo razvaljati kako se tijekom valjanja ne bi previše mrvilo.

Kad smo izmijesili tijesto, pokrijemo ga kuhinjskom krpom i ostavio stajati pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim ga razvaljamo na najviše 5 mm debljine i pomoću kalupa za kekse izrežemo u oblike po želji. Kekse stavimo u pekač, prethodno obložen pek papirom.

Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva. Kekse pečemo otprilike 15 minuta, odnosno tako dugo dok ne dobiju nježnu boju.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10284672
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem