Keksi od kikirikija sa čokoladom
SASTOJCI:
* 50 g maslaca od kikirikija
* 100 g ulja od kokosa
* 100 g šećera ili zaslađivača po želji
* pasta od vanilije
* 1 jaje
* pola praška za pecivo
* 250 g brašna od pire
* crna čokolada za namakanje
OPIS POSTUPKA: U posudu stavimo maslac od kikirikija, ulje od kokosa i šećer. Mutimo dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajemo jaje i pastu od vanilije pa opet izmutimo. Na kraju dodamo suhe sastojke – brašno i prašak za pecivo. Zamjesimo tijesto i od tijesta oblikujemo dvije »kobase« koje stavimo u hladnjak na sat vremena. Iz tijesta režemo kolutove debljine 0,5 mm te položimo u posudu za pečenje prethodno obloženu papirom za pečenje. Pečemo na 180°C približno 10 – 12 minuta. Kada se keksi ohlade namačemo ih do polovice u čokoladu, pričekamo da se čokolada stvrdne i poslužimo.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)