Keksi bez pečenja
SASTOJCI:
* 150 g sezamovih sjemenki
* 5 žlica kokosovog ulja
* 1 žlica meda
* 1 žlica kakaaoih zrna
* 2 pune žlice zobenih pahuljica (plus još malo za oblikovanje keksa)
* 100 g tamne čokolade
OPIS POSTUPKA: Sjemenke sezama popržimo da zamiriše i lagano posmeđe, a zatim ih sameljemo. Dodamo kokosovo ulje i med. Promiješamo da se sastojci povežu. Tamnu čokoladu rastopimo i dodamo je mješavini od sezama. Dodamo još zrna kakaa i zobene pahuljice. Tako pripremljenu masu ostavimo na hladnom, da se stvrdne (na par sati). Pomoću žlice za sladoled oblikujemo 8 jednakih kuglica, koje uvaljamo u zobene pahuljice i oblikujemo u keks. Položimo ih na pladanj, obložen pek papirom. Kekse čuvamo u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc
Komentari (0)