Kamutovi knedli sa šljivama
SASTOJCI (za cca 10 knedli):
* suhe šljive (namočimo preko noći u vodu)
* 2 žlice kokosovog ulja (otopljenog)
* 500 g svježeg sira
* 15 dag kamutovog brašna
* 15 dag pirovog bijelog brašna
* 2 jaja * prstohvat soli
* 3 žlice agavinog sirupa
OPIS POSTUPKA: Izmješamo svježi sir, sol, agavin sirup, jaja i kokosovo ulje. Na kraju dodajemo brašno (smjesa ne smije biti packasta). Smjesu ostavimo barem sat vremena u hladnjaku. Oblikujemo kuglice, malo ih splosnemo na dlanu i u svaku damo po jednu šljivu. Zatvorimo i ponovno oblikujemo kuglicu te svaku posipamo sa malo brašna. Knedle kuhamo u vrućoj vodi cca 10 min. Na grubo sameljemo orahe, posipamo po vrućim knedlima pa prelijemo s medom.
RECEPT PRIPREMILA: Katja Leber
Komentari (0)