Juha od tikvica
SASTOJCI:
* 4 srednje velike tikvice
* 1 krumpir
* maslinovo ulje
* srednje velik luk
* 1 glavica češnjaka
* himalajska sol
* muškatni oraščić
* peršin
* mažuran
* lovor
* oljuštene sjemenke konoplje
OPIS POSTUPKA: Tikvice i krumpir dobro operemo i izrežemo na kockice. Nasjeckamo luk i češnjak. Na maslinovom ulju malo popržimo luk, te dodamo tikvice, češnjak i krumpir. Prežimo na brzinu bi prelijemo s dovoljno vode da pokrije tikvice. Kada tikvice prokuhaju ih posolimo, dodamo malo muškatnog oraščića, peršin, mažuran i lovorov list. Kuhamo 10 minuta. Tada juhu izmiksamo s ručnim mikserom i kuhamo još nekoliko minuta - ako je juha pregusta dodamo malo vode. Na kraju možemo dodati malo oljuštenih sjemenki od konoplje koje daju juhi izvrstan okus.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)