Juha od mrkve s kokosovim mlijekom
Sastojci:
* 280 g mrkve
* pola luka
* 2 češnja češnjaka
* 1 žličica svježe mljevenog đumbira
* 1 limenka kokosovog mlijeka (400ml)
* 1 žličica koncentrata rajčice u tubi
* maslinovo ulje
* (Himalajska) sol
* čili u prahu
* grančica peršina ili malo korijandera
* 50g oguljenih pistacija
Dresing za juhu:
* limunov sok
* malo koncentrata rajčice
* malo maslinovog ulja
PRIPREMA: Ogulite luk, češnjak i mrkvu. Nasjeckajte luk i pržite na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte narezanu mrkvu i malo pržite. Dodajte nasjeckani češnjak i đumbir, tek toliko da se dinsta, a zatim ulijte 4 decilitra vode. Kuhajte 30 minuta dok mrkva ne omekša.
Dodajte malo soli i čilija u prahu i koncentrat rajčice. Za to vrijeme pržite pistaciju u tavi dok ne omekša i postane malo smeđa. (ako nije slano malo ih posolite.) Zatim sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte kokosovo mlijeko (i malo više vode ako vam se čini previše gusto) i nasjeckan peršin. Dodajte sol i čili prema ukusu. Poslužite uz juhu pistacije i pospite je limunovim sokom, koncentratom od rajčice i maslinovim uljem.
VRIJEME PRIPREME: 50 min
Komentari (0)