Juha iz hokaido tikve
SASTOJCI:
* 1 srednje velika hokaido tikva
* 600 ml jušne osnove
* 20g maslaca
* 2 režnja češnjaka
* prstohvat čilija ili žličica čili umaka
* 1 luk
* 2 cm svježega đumbira
* 50ml kokosovog mlijeka
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar
* limeta
OPIS POSTUPKA:
1. Tikvu ogulimo i narežemo na male komadiće. U lonac hladne vode dodamo narezanu tikvu, nekoliko kapljica maslinovog ulja, prstohvat soli i papra te 2 režnja češnjaka. Zavrijemo i kuhamo još 15 minuta.
2. Na niskoj temperaturi popečemo na maslacu narezani luk. Dodamo kuhanu tikvu zajedno s češnjakom, jušnu osnovu, nariban đumbir, 30 ml kokosovog mlijeka, čili i sol. Kuhamo još 10 minuta na srednje jakoj temperaturi.
3. Na kraju juhu dobro izmiksamo sa štapnim mikserom da bude skroz tekuća. Tanjure ukrasimo s kokosovim mlijekom i limetinim sokom.
VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)