Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Jesensko, makrobiotičko varivo od azuki graha i leće

SASTOJCI:Jesensko makrobiotičko varivo od azuku graha i leće
* 4 žlice maslinovog ulja
* 1 i 1/2 šalica azuki graha (namočen i skuhan s kombu algom, lovorom i par kapi tamarija)
* 1 šalica smeđe leće (namočena za kratko vrijeme i isprana)
* 1/2 luka
* 1 češanj češnjaka
* 1 velika eko mrkvica
* 1 šalica muškatne tikve
* 1 veća tikvica
* 1 srednji crveni batat
* 2 deblje kriške korijena celera
* 1 1/2 dl pasirane rajčice (najbolje domaće) iz staklenke
Začini:
* svježi peršin (dio se kuha, a dio dodajte u jelo kod serviranja)
* malo mješavine eko himalajske i jodirane soli
* malo kurkume
* malo svježe mljevenog papra
* 1 list lovora
* malo ružmarina
* 1 žica tamarija ili Umeboshi octa (može i više ako želite da bude slanije)
* malo sezama (isprati ga i zagrijati na tavi dok ne zamiriši, a nakon toga ga samljeti u mužaru, višak možete pospremiti u hladnjak - traje do 7 dana)


OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju kratko ispržimo luk. Odmah dodamo malo himalajske soli, kurkume i svježeg papra. S tim luk postane sladak i omogućimo optimalno djelovanje kurkume. Nakon toga dodamo gore navedeno povrće, smeđu leću, lovor, ružmarin, svježi peršin te pasiranu rajčicu (iz staklenke ili domaću). Sve zajedno polijemo s onoliko vode da se prekriju svi sastojci te poklopimo da se kuha u svojoj pari.

Povremeno pomiješamo, zatim pred kraj kuhanja dodamo kuhani azuki grah s kombu algom (sve mahunarke možemo skuhati i prije kako bi skratili vrijeme pripreme; hermetički zatvorene mogu 3 dana stajati  u frižideru).  Na kraju  okus  jela oblikujemo po želji tako da dodamo malo tamarija ili Umeboshi octa. Kod serviranja dodamo svježi peršin i izdrobljen sezam.

*od azuki graha (zdrava i lako probavljiva mahunarka) možemo pripremiti salatu s bučinim uljem, slasni vege burger ili kremu s muškatnom tikvom te još mnogo jednostavnih zdravih recepata.

Porcija: otprilike za 4 odrasle osobe. Za djecu stariju od godine dana preporučujemo upotrebu manje količine začina.

VRIJEME PRIPREME: 25 - 30 min. (ovisno o mrkvi i leći)
RECEPT PRIPREMILA: Iva Janeš
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10316056
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem