Jesenska savijača
SASTOJCI:
* 1 pakovanje gotovih kora za savijače
* 1 manja bundeva (hokaido) – oko 650 g
* 250 g svježeg kravljeg sira
* 250 ml grčkog jogurta
* 150 g šećera eritritol
* 1 čajna žličica cejlonskog cimeta
* ½ čajne žličice himalajske soli
* 1 jušna žlica limunovog soka
* 1 jušna žlica naribane limunove korice
* otopljeni ghee maslac za premazivanje tijesta
OPIS POSTUPKA: Uključite pećnicu na 180 ° C. Očistite tikvu od koštica i ogulite te je naribajte. Pomiješajte naribanu tikvu sa svježim kravljim sirom, jogurtom, šećerom, cimetom, soli, limunovim sokom i limunovom koricom. Izvadite kore iz pakovanja i prebrojite ih jer broj kora varira od 10 do 15 (ovisno o proizvođaču). Broj kora podijelite sa 3 (toliko će vam trebati za jednu savijaču). Ovisno o broju kora podijelite i nadjev da svaka savijača bude ravnomjerno punjena. Jednu koru stavite na radnu površinu i poškropite je mješavinom tople vode i otopljenog ghee maslaca. Na tako pripremljenu koru stavite drugu i ponovite postupak. Stavite i treću koru, poškropite je te rasporedite pripremljeni nadjev na 2/3 kore počevši od jednog kraja. Savijte lijevi i desni rub kore prilagodivši veličinu savijače prema veličini tepsije. Savijte nadjevenu koru i stavite je u podmazanu tepsiju. Cijeli postupak ponovite dok ne potrošite sve kore i nadjev.
Savijaču lagano premažite ghee maslacem i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 ° C oko 40 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite malo ohladiti. Toplu savijaču narežite na komade.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Ivanka Brček -
Zdrava.iva
Komentari (0)