Jednostavan jabučno cimetov kolač
SASTOJCI:
* 100 g mljevenih badema
* 100 g zobenih pahuljica
* 20 g kokosovog brašna
* jednu srednje veliku naribanu jabuku
* dvije pune žlice mljevenog cimeta
* dvije pune žlice meda
* 25 g suhih brusnica
* prašak za pecivo
* jedno jaje
OPIS POSTUPKA: Pečnicu sagriješ na 190 stupnjeva.
Približno tri četvrtine zobenih pahuljica izmiksaš da dobiješ brašno, ostale pustiš cijele. Zobeno brašno i pahuljice promiješaš sa bademovim brašnom (mljeveni bademi), kokosom, cimetom, praškom za pecivo i prstohvatom soli. Umiješaš naribanu jabuku i nasjeckane suhe brusnice.
U manjoj posudi strajbaš jaje i promiješaš ga sa medom (malo ga prije ugriješ da postane tekuči). Jaje i med dodaš suhim sastojcima i dobro promiješaš. Dobiti moraš poprilično gustu smjesu.
Pladanj obložiš s papirom za pečenje te na njega ‘istreseš’ smjesu za kolač. Pomoću žlice ga oblikuješ u krug posvuda jednake debljine (približno centimetar i pola). Kolač pečeš približno 15 minuta odnosno dok ne dobije zlatno-žutu boju. Skupa s papirom za pečenje ga premjestiš na mrežicu. Kad se malo ohladi ga razrežeš.
Milka Halic
Volim vase recepte jel su zdravi i dobri.