"ječmenoto" sa piletinom i blitvom
SASTOJCI:
* 1 pileća prsa
* šalica ječmene kaše
* 1/2kg blitve
* sol,
* papar
* kurkuma
* luk
* češnjak
* pileći temeljac
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Skuhati ječmenu kašu. Sitno nasjeckati luk i prodinstati ga na maslinovom ulju. Na kockice narezati piletinu i staviti dinstati na luk.Dodati žličicu kurkume,soli,papra i dinstati dok meso ne omekša.Podlijevati pilećim temeljcem. U međuvremenu blanširati blitvu i usitniti ju.Kad je meso omekšalo dodati blitvu i još malo pirjati.Podliti temeljcem ako je potrebno. Dodati protisnjeni češnjak i kratko propirjati. Na kraju dodati kuhanu ječmenu kašu i kratko prokuhati sve zajedno. Jelo se može poslužiti sa parmezanom ili grana padanom. Brzo,zdravo i ukusno!
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Maja Dajić
Komentari (0)