Jabučna pirova štrudla za dijabetičare
SASTOJCI:
* 350 g punozrnatog pirovog brašna
* 1 prstohvat soli
* 2 žlice jabučnog octa
* 1 žličica maslinovog ulja
* 1 grčki jogurt
* 600 g jabuka
* 3 žličice cimeta
OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo pirovo brašno, sol, jabučni ocat, maslinovo ulje i grčki jogurt. S rukama zgnječimo sve u tijesto (ako treba dodamo još tijestu toplu vodu dok ne dobijemo primjerenu strukturu). Tako pripremljeno tijesto razdijelimo na 3 jednaka dijela i pustimo da odstoji. Za to vrijeme ogulimo jabuke, naribamo ih i dodamo cimet (može i prirodni zaslađivač). Uzmemo tijesto i svaki dio posebno u obliku kvadrata razvaljamo po površini s brašnom. Po cijeloj površini jednakomjerno rasporedimo jabuke i tijesto zavijemo u štrudlu kao što je na slici. Pečemo na 180 ⁰C približno 35 minuta.
VRIJEME PRIRPEME: 1 h 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)