Iverak s povrćem iz pećnice
Iverak je morska riba odličnog okusa i ružnog izgleda. Prvi put sam ju sama ispekla i super je ispalo jer je jako jednostavna za pripremu.
SASTOJCI:
* očišćen Iverak cca 1kg
* 1 slatki krumpir
* 2 manje mrkve
* 6 cherry rajčica
* 4 šparoge
* 3 fete limuna
* himalajska sol
* maslinovo ulje
* mješavina začina – riblji začini
OPIS POSTUPKA: Na papiru za pečenje stavimo ribu koju sa svih strana posolimo i stavimo mješavinu začina na ribe. Nakon toga dodamo narezano povrće koje smo posolili. Sve skupa prelijemo s 50 ml maslinovog ulja i malo promiješamo. Na vrh ribe stavimo limun. Pečemo u zgrijanoj pećnici na 175 stupnjeva 30 minuta. Ja sam pekla u ventilatorskoj i bilo je nakon 30 minuta sve pečeno.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)