Integralni kruh
* 500 g pšeničnog integralnog brašna
* sjemenke (suncokreta, bundeve,…)
* pola paketića kvasca (25 g)
* 350 ml tople vode
* 1 žličica soli
OPIS POSTUPKA: U šalici izmiješamo kvasac i malo tople vode. U posudu istresemo brašno, cijele ili mljevene sjemenke i u sredini napravimo rupicu. U nju izlijemo mješavinu koju smo pripremili i pokrijemo posudu. Sačekamo 5 minuta zatim sve zajedno izmiješamo, dodamo sol i polako polako dodajemo vodu. Kad je tijesto pripremljeno, posudu neprodušno zatvorimo i sačekamo oko 1 sat. Međutim ugrijemo pećnicu na 240 stupnjeva. Oblikovan hljeb pečemo 5 minuta na 240 stupnjeva, zatim smanjimo temperaturu na 200 stepeni i pečemo još oko 30 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)