Integralne knedle s marmeladom od malina
* 500g nemasnog svježeg sira
* 2 jajeta
* 8 žlica integralnog pirovog griza
* marmelada od malina
* pregršt badema, prethodno namočenih barem 8 sati
* listovi svježeg matičnjaka
* cimet
* kokosov šećer
OPIS POSTUPKA: Jaja umutimo, dodamo skutu u dobro izmiješamo. Zatim dodamo integralni pirov griz i na sitno nasječene bademe, tako da dobijemo gustu smjesu za pravljenje knedli. Ukoliko je potrebno dodamo ili smanjimo količinu griza, zavisi o vlažnosti smjese. Oblikujemo knedle i stavimo ih u kipuću vodu da se kuhaju 10 minuta. Kad su kuhani poslužimo ih na tanjuru te po njima pospemo šećer i cimet, pored dodamo 2 žličici marmelade od malina i listove svježeg matičnjaka, koje po želji i pojedemo.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Glamočak
Komentari (0)