Integralna tjestenina s toskanskim umakom od tunjevine
* 300 g integralne tjestenine (fusilli)
* 1/2 crvenog luka
* 1 mala tikvica
* 1 paprika
* 2 rajčice
* 2 mrkve
* 2 sušene rajčice
* 2 konzerve tunjevine
* suncokretove sjemenke
* svježi peršin
* mješavina toskanskih začina
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Tjesteninu kuhamo u slanoj vodi. Na maslinovom ulju popržimo luk, dodamo nasjeckano povrće. Nakon 10 minuta dodamo 1 dl vode, začine i sušenu rajčicu, pokrijemo i kuhamo još 10 minuta. Na kraju dodamo tunjevinu, suncokretove sjemenke, peršin i kuhamo još 1 minutu. Ukusan toskanski umak je pripremljen. Jelo možemo ukrasiti cherry rajčicama i svježim peršinom.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)