Hrskavi slanutak s medom i peršinom
SASTOJCI za 2 osobe:
* 100g kuhanog slanutka
* 1 čajna žlica meda
Začini:
* maslinovo ulje
* grubo mljevena sol
* crvena paprika
* peršin (dodamo po osjećaju)
OPIS POSTUPKA: Nakon što skuhamo slanutak, isperemo ga hladnom vodom i dobro osušimo. Zatim obložimo pekač pek papirom, posložimo slanutak po njemu, posolimo, dodamo crvenu papriku, maslinovo ulje i med. Pećnicu zagrijemo na 200 stupnjeva i pečemo od 30-40 minuta, ovisno o tome koliko želite da slanutak bude hrskav. U međuvremenu barem jednom sve zajedno dobro promiješamo. Kad je slanutak pečen, dodamo mu svježi peršin i poslužimo. Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 10 min + vrijeme potrebno za pečenje
RECEPT PRIPREMILA: Katarina Štucl
Komentari (0)