Hokaido juha
* 0,5 kg tikve hokaido
* maslinovo ulje
* 2 manja luka
* 3 režnja češnjaka
* zobena krema za kuhanje
* biogetta
* papar
* mljeveno sjeme gorušice
* muškatni oraščić
OPIS POSTUPKA: Luk narežemo i popečemo na ulju. Dodamo narezani češnjak. Luk i češnjak pečemo toliko dugo da požuti. Dodamo na komadiće narezanu tikvu hokaidi te zalijemo s vodom toliko da su svi sastojci pokriveni. Posolimo odnosno dodamo biogetto. Pustimo da vrije 15 minuta. Nakon toga juhu izmiksamo toliko da bude glatka (najbolje je s štapnim mikserom). Dodamo malo mljevenog sjemena gorušice, muškatni oraščić, papar i zobenu kremu za kuhanje. Na vatri pustimo još približno 10 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)