Hladna juha od krastavaca s avokadom
SASTOJCI:
Za 1 veću porciju (ili 2 manje)
* 250 g oguljenih krastavaca bez sjemenki (ako su manji, upotrijebite ih cijele)
* 100 g avokada (približno 1/2 avokada)
* 1 žlica svježe istisnutog soka od limuna * 20 g kvalitetnog maslinovog ulja
* nekoliko svježih listova celera i peršina (po ukusu) * đumbir u prahu
* svježe mljeveni papar
* himalajska sol (po ukusu)
OPIS POSTUPKA: Sve sastojke sameljemo u multipraktiku, blenderu ili s ručnim mikserom do glatke mase. Juhu stavimo u hladnjak za nekoliko sati da malo odstoji kako bi se svi okusi dobro promijeÅ¡ali. Naravno možemo ju i odmah pojesti. Ako želimo da je juha malo više tekuća dodamo nekoliko žlica vode.
VRIJEME PRIPREME: 10 min
RECEPT PRIPREMILA: Jasmina P.
Komentari (0)