Heljdina kaša s oraščićima i voćem za doručak
ZA KREMU:
* 120 g heljdine kaše
* 1/2 šalice kokosovog brašna
* 1/3 šalice miješanih oraščića
* 1/3 šalice suhih šljiva (bez koštice)
* biljno mlijeko
* sok iz jedne naranče
* 1/2 banane
* 1 žlica marmelade od marelice ili naranče
* 1/2 jabuke
* vanilija
* cimet
ZA DEKORACIJU:
* 1 šalica svježeg voća (banane, breskve, jabuke…), oprano i narezano po potrebi
* 1 žličica bademovog maslaca
OPIS POSTUPKA: Heljdinu kašu skuhamo ili namočimo i pustimo da stoji cijelu noć. Kašu procijedimo i isperemo, damo u blender, dodamo suhe šljive, sok od naranče, oraščiće, kokosovo brašno, 1 žlicu marmelade, komadiće jabuke, ½ banane, vaniliju i cimet. Izmiksamo u kremu i polako dodamo još mlijeko – količina ovisi o gustoći koju želimo. Rasporedimo u šalice i dodamo svježe voće. Dodamo žličicu bademovog maslaca.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Petra Kavšek
Komentari (0)