Heljdina granola s cimetom i orasima
SASTOJCI:
* 4 šake heljdine kaše
* 4 šake zobenih pahuljica
* 2 šake suncokretovih sjemenki
* 3 šake orahove jezgre
* 1/2 čajne žličice cimeta
* 4 žlice agavinog sirupa ili meda
* 1 puna žlica kokosovog ulja
* zobeno mlijeko (ili kravlje ili bademovo…)
OPIS POSTUPKA: 1.Heljdinu kašu, suncokretove sjemenke, zobene pahuljice i orahe istresemo u veću zdjelu.
2. Kokosovo ulje i agavin sirup, te cimet ugrijemo na štednjaku, kako bi se sastojci rastopili i povezali.
3. Mješavinom prelijemo sjemenke i pahuljice. Promiješamo i rasporedimo po papiru za pečenje. Pekač stavimo u pećnicu zagrijanu na 160 stupnjeva na 30 minuta.
4. Granolu ohladimo i spremimo. Poslužimo je u vrućem zobenom/kravljem/bademovom mlijeku ili s jogurtom.
VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Ana Žontar
Komentari (0)