Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Heljdin kruh
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Heljdin kruh

SASTOJCI:
* 500 g heljdinog brašna 
* 7 dcl vrele vode 
* 350 g bijelog pšeničnog brašna 
* 1 kocka kvasca
* 2 žličica soli 
* 100 ml mlijeka 
* 100 ml vode 
* 6 žlica ulja 
* 1 žličica šećera 
* 2 šake oraha 

OPIS POSTUPKA: Heljdino brašno stavimo u veću posudu i prelijemo vrelom vodom. Promiješamo i pustimo da se ohladi. U manjoj posudi zdrobimo kvasac, dodamo žličicu soli i prelijemo s 100 ml mlakog mlijeka. Dobro promiješamo i pustimo da naraste. Bijelo brašno prosijemo i dodamo dignuti kvasac i sol. Lagano promiješamo i dodamo ohlađenom heljdinom brašnu. Prelijemo mlakom vodom i uljem. Izmijesimo električnim mikserom. Ne miksamo predugo, kako masa ne bi postala ljepljiva. Tijesto pobrašnimo i pustimo da se digne na dvostruku količinu. U tavi popržimo orahe (bez ulja). Dodamo popržene orahe, promiješamo, prenesemo na pek papirom obložen pleh, te ostavimo još da se diže, sve dok kruščić ne narasta za polovicu. Pečemo na 190 stupnjeva cca. 40 minuta (vrijeme pečenja i temperatura ovise o vrsti pećnice). Pečen kruh zamotamo u suhu krpu.

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA:
 
Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 12582912, emalloc: 10276736
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem