Gulaš
SASTOJCI:
* 1 kg luka (pola crvenog, pola bijelog)
* 0,7 kg - 1 kg goveđeg mesa
* približno 1 dcl maslinovog ulja
* 5 češnja češnjaka
* 2 lovorova lista
* 1 žlica majorana
* 1 žlica origana
* 1 mala žličica timijana
* sol
* 1 žličica papra
* 2 žlice crvene mljevene paprike
* 1 mala žličica kurkume
* 1 žlica pasirane rajčice
* 2 žlice brašna
OPIS POSTUPKA: Goveđe meso narežemo na velike kocke. Luk ogulimo i malo sitnije narežemo (od kada imam štapni mikser Braun ga s njim usitnim - na sporoj brzini da ne usitni luk do kraja). U velikom loncu zgrijem ulje i onda dodamo luk. Pečemo ga toliko dugo dok ne dobije žutu boju (ne smije biti smeđa). Dodamo meso, promiješamo i popečemo da meso pusti vlastiti sok. Kada tekućina ishlapi dodamo još češnjak, lovor, majoran, origano i timijan. Malo popečemo i dodamo od jednom još pasiranu rajčicu, papriku, kurkumu i brašno. Dobro promiješamo i popečemo da dobijemo homogen umak. Prelijemo s vodom (još bolje je s goveđom juhom). Posolimo, dodamo papar, promiješamo i polako kuhamo 2 do 3 sata, ovisi od toga kakvo meso imamo. Za vrijeme kuhanja polako promiješamo i dodajemo vodu prema potrebi.
VRIJEME PRIPREME: 3 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)