Grickalica iz bijelih murvi, goji jagoda i kokosa
* ½ šalice indijskih oraščića
* 1 šalica miješano: bijelih murvi (dud) i goji jagoda (+ 1/4 šalice - sačuvamo za kasnije)
* ½ jušne žlice kokosovog ulja
* ½ jušne žlice arome vanilije
* 1 jušna žlica narančine kore
* prstohvat soli
* ¼ šalice kokosovih listića
OPIS POSTUPKA:
* Polovicu šalice napunimo sa indijskim oraščićima te ih prelijemo s vodom. Pustimo 30 minuta i vodu odlijemo.
* 1 šalicu duda i goji jagoda sameljemo na sitno, dodamo indijske oraščiće, kokosovo ulje i aromu vanilije, koricu naranče i sol te miješamo najvećom brzinom dok ne dobijemo jednoliku masu.
* Masu damo u srednje veliku posudu te joj dodamo ostatak duda i goji jjagoda te kokosovih listića. Ostale indijske oraščiće nasijećemo na malo veće komadiće te ih stresemo u posudu sa već pripremljenom masom. Sve skupa dobro promiješamo. Ako je masa suha - dodamo joj žlicu vode.
*Maso damo na papir za pečenje te ju oblikujemo prema želji. Preko položimo još jedan sloj papira za pečenje te dobro pritisnemo da bude čvrsto. Oblikovanu masu damo u hladnjak na 30 minuta.
Narežemo, poslužimo i uživamo :)
SAVJETI:
* Indijske oraščiće možemo zamijeniti sa bilo kojim drugima.
* Sladokusci - vi možete smjesi dodati i naribanu ili otopljenu tamnu čokoladu (barem 85%).
* Goji jagode možete dati obične ili one prelivene s tamnom čokoladom.
Zašto baš ti sastojci:
* MURVE sadrže puno vitamina C, željeza, magnezija, kalcija in vlakana.
* GOJI JAGODE imaju visoku vrijednost antioksidanata i bjelančevina. Poboljšavaju cirkulaciju, jačaju imunitet, koriste protiv umora i imaju niski glikemični indeks.
* INDIJSKI ORAŠČIĆI sadrže puno bjelančevina, vlakana, kalija, vitamina B i magnezija. Sadrže dobre masnoće i snižavaju razinu kolesterola te rizik za bolesti srca i krvnih žila.
* KOKOS sadrži puno vlakana, zdravih masnoća, ima niski glikemični indeks, super je za one koji paze na unos šećera, na tijelo djeluje antibakterijski i antivirusno.
RECEPT SASTAVIO: Fitline studio
Komentari (0)