Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Gratinirana tjestenina
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Gratinirana tjestenina

Ova gratinirana tjestenina s piletinom je dosad oduševila baš sve. Jednostavan, a jako dobar recept. 

SASTOJCI za 2 do 3 osebe:
 
* 200 g širokih rezanaca
* 300 g pilećeg filea
* 400 ml temeljca (možeš ga napraviti od 1/2 bio jušne kocke)
* 200 ml vrhnja za kuhanje
* 30 g svježe naribanog parmezana
* 6 šnita sira ili 100 g naribanog sira (edamec, mozzarella)
* 2 žlice maslinovog ulja
* polovica luka
* 2 češnja češnjaka
* prstohvat soli
* prstohvat papra

OPIS POSTUPKA: Nasjeckamo luk i popržimo na maslinovom ulju. Zatim dodamo narezanu piletinu, koju začinimo soli i paprom. Ne previše, jer je temeljac već dosta slan. Kad meso promijeni boju, dodamo nasjeckan češnjak, te prelijemo temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Dodamo široke rezance ili tjesteninu po izboru, te dobro promiješamo. Pričekamo da zavrije, još jednom dobro promiješamo da je tjestenina prekrivena tekućinom, te kuhamo 15 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju umiješamo još nariban parmezan.

U međuvremenu ugrijemo pećnicu na 175 stupnjeva Celzijusa. U nauljenu duboku posudu za pečenje dodamo polovicu tjestenine, posipamo odnosno, obložimo polovicom sira, te zatim postupak još jednom ponovimo. Pečemo u pećnici 10 do 15 minuta dok sir ne dobije lijepu zlatno smeđu boju.

VRIJEME PRIPREME:
 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10223680
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem