Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Gratinirana piletina sa slatkim krumpirom iz pećnice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Gratinirana piletina sa slatkim krumpirom iz pećnice

SASTOJCI (za 2 osobe): 
Slatki krumpir: 
* 600 g slatkog krumpira
* 2 češnja češnjaka 
* 1 žličica timijana
* 1 žličica himalajske soli 
* 3 žlice maslinovog ulja 
Gratinirana piletina:  
* 400 g pilećih prsa
* 100 g sira (preporučujem sir grojer)
* 150 g vrhnja za kuhanje 
* prstohvat papra
* 1 žličica himalajske soli
* 1 žličica senfa 
* 1/2 žličice mljevene crvene paprike 
* 0,3 dcl bijelog vina
* 30 g maslaca 

OPIS POSTUPKA: 
Slatki krumpir: 
Ogulimo krumpir, narežemo na dugačke komade i stavimo u posudu. U drugoj polovici pomiješamo maslinovo ulje, timijan, sol i nariban češnjak. S tom mješavinom prelijemo slatki krumpir i dobro promiješamo s rukama. Pečemo na papiru za pečenje u zgrijanoj pećnici na 200 °C 25 minuta.

Gratinirana piletina:  
1. Pileća prsa narežemo na odreske, posolimo, dodamo papar i crvenu papriku. U tavi rastopimo maslac i na njoj s oba dvije strane popečemo piletinu. Smanjimo temperaturu, pokrijemo tavu i pečemo 20 minuta. Popečenu piletinu stavimo na pekač kojeg smo prije toga namastili.  
2. U manju posudu prelijemo sok koji je ostao od pečenja piletine, dodamo vino i pričekamo da zavrije. Dodamo još nariban sir i miješamo da se sir dobro otopi. Dodamo vrhnje za kuhanje i ponovo zavrijemo. Umak prelijemo preko mesa.  Pečemo na 200 °C 20 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 60 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 4194304, emalloc: 10250032
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem