Gratinirana piletina sa slatkim krumpirom iz pećnice
SASTOJCI (za 2 osobe):
Slatki krumpir:
* 600 g slatkog krumpira
* 2 češnja češnjaka
* 1 žličica timijana
* 1 žličica himalajske soli
* 3 žlice maslinovog ulja
Gratinirana piletina:
* 400 g pilećih prsa
* 100 g sira (preporučujem sir grojer)
* 150 g vrhnja za kuhanje
* prstohvat papra
* 1 žličica himalajske soli
* 1 žličica senfa
* 1/2 žličice mljevene crvene paprike
* 0,3 dcl bijelog vina
* 30 g maslaca
OPIS POSTUPKA:
Slatki krumpir:
Ogulimo krumpir, narežemo na dugačke komade i stavimo u posudu. U drugoj polovici pomiješamo maslinovo ulje, timijan, sol i nariban češnjak. S tom mješavinom prelijemo slatki krumpir i dobro promiješamo s rukama. Pečemo na papiru za pečenje u zgrijanoj pećnici na 200 °C 25 minuta.
Gratinirana piletina:
1. Pileća prsa narežemo na odreske, posolimo, dodamo papar i crvenu papriku. U tavi rastopimo maslac i na njoj s oba dvije strane popečemo piletinu. Smanjimo temperaturu, pokrijemo tavu i pečemo 20 minuta. Popečenu piletinu stavimo na pekač kojeg smo prije toga namastili.
2. U manju posudu prelijemo sok koji je ostao od pečenja piletine, dodamo vino i pričekamo da zavrije. Dodamo još nariban sir i miješamo da se sir dobro otopi. Dodamo vrhnje za kuhanje i ponovo zavrijemo. Umak prelijemo preko mesa. Pečemo na 200 °C 20 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)