Goji pita
Tijesto:
* 60 dag bijelog pirovog brašna
* 40 dag masti (maslac, kokosovo ulje)
* 20 dag kokosovog šećera
* 1 žumanjak
* ½ dcl vina
*1 vanilin šećer
* 1 prašak za pecivo
* bio kore od limuna
Nadjev:
* goji bobice
* kakao zrna
* marmelada crnog ribizla
OPIS POSTOPKA: Umutimo žumanjak sa šećerom, vanilin šećerom, korom od limuna, dodamo maslac, vino i sve zajedno dobro izmiješamo. Zatim dodamo brašno s praškom za pecivo i izgnječimo u kuglu. Tijesto pokrijemo s prozirnom folijom i stavimo ga u hladnjak za 1 sat. Zatim 3/4 tijesta izvaljamo u limu u na njega namažemo marmeladu od crnog ribizla te pospemo goji bobice (koje smo prije toga namočili u sok/vodu/rum) ili bilo koje drugo voće koje po želji pošećerimo. Na voće pospemo kakao zrnca. Ostalo tijesto naribamo na nadjev. Pitu pečemo približno pola sata na 180 stepeni.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)