Garam masala juha od cvjetače
SASTOJCI:
* 550 grama cvjetače
* 3 režnja češnjaka
* 200 grama kokosovog mlijeka
* 0,5 velike žlice kokosovog ulja
* 2 male žličice garam masala u prahu
* 2 velike žlice koncentrata od rajčice
* sol
* narezan mladi luk
* dok od limuna
OPIS POSTUPKA: Cvjetaču narežemo na manje komadiće. U lonac stavimo kokosovo ulje i cvjetaču i par minuta miješamo i pečemo. Dodamo narezan češnjak i promiješamo da zamiriši, onda zalijemo s vrućom vodom. Dodamo toliko da pokrijemo sve sastojke. U juhu dodamo još garam masala začin i koncentrat od rajčice, pustimo da se kuha 20 minuta. Sa štapnim mikserom izmiksamo da dobijemo kremastu strukturu. Dodamo kokosovo mlijeko, posolimo i pomiješamo. Ako je juha pregusta dodamo još malo vode. Juhu serviramo dok je vruća, narežemo mladi luk i dodamo malo soka od limuna.
VRIJEME PRIRPEME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek
Komentari (0)