Gamberi u umaku od rajčice sa špagetima bez UH
SASTOJCI:
* 300 g gambera
* 4 režnja češnjaka
* 1/2 luka
* 2 rajčice
* 400 g rajčice u komadićima
* 10 crnih maslina
* 0,5 dcl bijelog vina
* 1 komadić maslaca (1 mala žličica)
* 1 žličica bosiljka
* 2 žlice maslinovog ulja
* himalajska sol
* papar
* 2 vrećice špageta bez ugljikohidrata (1 vrećica za jednu osobu)
OPIS POSTUPKA: U tavi, na žlici maslinovog ulja i 1 režnju češnjaka popržimo kozice. Nakon 3 minute ih stavimo na tanjur. Zatim u istoj tavi popržimo preostali češnjak i nasjeckani luk. Dodamo narezanu rajčicu i rajčicu u komadićima. Kuhamo 10 minuta na srednjoj vatri/temperaturi. Zatim dodamo još sol, papar i vino. Kuhamo još dodatnih 5 minuta, kako bi vino ishlapilo. Na kraju dodamo još pečene kozice, narezane masline, komadić maslaca i bosiljak. Kuhamo još 5 minuta.
U međuvremenu pripremimo tjesteninu prema uputstvima. Preko kuhane tjestenine prelijemo umak i uživamo u slasnom obroku.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)