Francuska salata
SASTOJCI:
* 750g svježeg ili smrznutog povrća: grašak, krumpir, mrkva.
* 3 jaja
* 150 kiselih krastavaca
* 150g uložene pečene crvene paprike
* 100g kiselog vrhnja
* 100g majoneze delight
* 1 žlica senfa
* papar
OPIS POSTUPKA:
1. Povrće očistimo, narežemo na male komadiće i skuhamo. Skuhano povrće polako ohladimo. Povrću možemo dodati žličicu maslinovog ulja da se za vrijeme hlađenja ne zalijepi.
2. Za to vrijeme skuhamo tri jaja. Pričekamo da se malo ohlade, ogulimo ih i narežemo na komadiće.
3. Uložene kisele krastavce i crvenu papriku isto tako narežemo na male komadiće.
4. Povrće i jaja istresemo u veću posudu. Dodamo mljeveni papar, senf, kiselo vrhnje i majonezu. Sve skupa dobro promiješamo i stavimo u hladnjak na par sati.
5. Salatu serviramo ohlađenu.
VRIJEME PRIRPEME: 2h in 30 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana
Komentari (0)