FIT večera
* 500-750 g pilećeg filea (komadići)
* 150 g laganog sira
* 125 g lagane Mozzarelle
* lagani namaz od sira
* zobena krema za kuhanje
* luk (sitno sjeckani)
* muškatni oraščić
* 1 brokula
* 10-15 g kokosove masti (ili ulja od repice/suncokreta)
* peršun/bazilika/vegeta
* himalajska sol, mljevena paprika
* 5 ml maslinovog ulja (dodatak na kraju – po želji)
OPIS POSTUPKA:Na keramičkoj (ili teflonskoj) tavici zagrijemo kokosovu mast. Prepržimo luk i dodamo na komadiće narezano meso, te pričekamo da dobije nježnu smeđe-crvenu boju. Meso začinimo sa začinima iz sjemenki (osim muškatnog oraščića).
Posebno zagrijemo zobenu kremu za kuhanje, žlicu vrhnja za kuhanje i (po želji) malo mlijeka te lagani namaz od sira (cca 50 g). Nakon toga dodamo laganu mozzarellu, malo muškatnog oraščića i začine (sol, bazilika, peršun, vegeta itd.). Pričekamo da se sve promiješa i rastopi.
Na pari skuhamo manje komadiće brokule te ih lagano posolimo. U stakleni ili keramički pekač (glina) damo komadiće pilećeg filea, brokulu i umak. Stavimo u pećnicu na 10 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, pekač izvadimo, jednakomjerno naribamo sir i vratimo u pećnicu za još 10 minuta. Svi vi koji želite svaki dan malo "griješiti", posebno specite krumpir – bio to »dolar chips«, pommes frites ili malo zdraviji, slatki krumpir (sweet potato). Na pečeni krumpir složite jelo iz pekača.
RECEPT SASTAVIO: ProFIT team
Komentari (0)