Fit giotto kuglice
SASTOJCI :
* 200 g maslac od kikirikija
* 125 g indijskih oreščića
* 100 g ekspandiranog amaranta (ili riže)
* 125 g badema
* bijela čokolada bez šećera
OPIS POSTUPKA: U električnom mikseru izmiksamo maslac od kikirikija i indijske oraščiće do mekane teksture. Smjesu stavimo u veću posudu, te joj žlicom dodajemo amarant. Sastojke dobro promiješamo, sve dok ne dobijemo smjesu koju možemo oblikovati rukama. Polovicu badema zdrobimo na male komadiće u koje ćemo uvaljati kuglice na kraju. Drugu polovicu badema sačuvamo za sredinu giotto kuglice. Rukama oblikujemo kuglice i u sredinu svake stavimo badem. Kuglice možemo obliti rastopljenom bijelom čokoladom ili ih samo uvaljamo u razdrobljene bademe.
*Preporučujem da se čokolada polako, laganim mješanjem, rastopi na vrućoj pari i tako ju možemo po potrebi više puta rastopiti.
*Savjetujem da kuglice čuvate u hladnjaku.
VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič
Komentari (0)