Egzotična piletina s rezancima i salatom
SASTOJCI:
Umak:
*par listova svježeg korijandera (ja sam ga našla v InterSparu)
*malo svježeg čilija (ili prstohvat čilija u prahu)
*3 žlice kikirikijevog maslaca
*1/2 žlice sojinog umaka
*2 cm đumbira (ili prstohvat đumbira u prahu)
*1 limeta
Piletina:
*500 do 600g pilećih prsa
Rezanci:
*250g srednje debelih rezanaca
*100g nesoljenih indijskih oraščića
*1 mali crveni luk ili polovica velikog
*par listova svježeg korijandera
*1 žlica sojinog umaka
*1/2 limete
*1 žličica sezamovog ulja
*1 žličica ribljeg umaka (možete i bez toga)
*1 žličica tekučeg meda
Salata:
*glavica zelene solate
*himalajska sol
*bučino ulje
OPIS POSTUPKA:
Umak: sve sastojke promiješamo skupa u multipraktiku ili smoothie-makeru. Korijandar dodamo s stablom, iscijedimo limetin sok i naribamo koricu i sve skupa promiješamo.
Piletina: piletinu narežemo na male komadiće i mariniramo ga u polovici umaka cca 15 minuta. Nakon toga ga ispečemo na tavi ili na žaru.
Rezanci: rezance skuhamo i prelijemo s umakom kojeg napravimo tako da u multiraktiku ili smoothi-makeru narežemo luk, korijandar, sojin umak, limetin sok, sezamovo ulje i riblji umak. Indijske oraščiće zdrobijemo i polako ih popečemo, na kraju dodamo još žličicu meda koji se polako mora otopiti. Tjestenine posujemo s popečenim indijskim oraščićima.
Salata: salatu operemo i narežemo. Možemo soliti, dodati ulje i nekoliko kapljica limete (umjesto octa).
VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)