Domaći zdravi kroasani
* 500 g prosenog brašna
* 1 vrećica suhog kvasca
* prstohvat soli
* 250 ml toplog biljnog mlijeka (kokosovo, zobeno)
* 1 žlica kokosovog ulja
* 2 žlice agavinog sirupa
* domaća marmelada od šljiva
* kokosovo brašno
OPIS POSTUPKA: U veći posudi izmiješamo brašno, kvasac i sol. U manjoj posudi izmiješamo mlijeko, ulja i sirup te ulijemo u posudu sa suhim sastojcima. Miješamo dok se ne oblikuje kugla a zatim ju izmijesimo kao tijesto. Ostavimo 30 minuta da odstoji. Tijesto izvaljamo i izrežemo na trokute. Na jednu od stranica dodamo žličicu marmelade od šljiva i posipamo s kokosovim brašnom. Tijesto savijemo i oblikujemo kroasane te ih ostavimo približno 10 minuta da se dižu. Pečemo ih 30 minuta u ugrijanoj pećnici na 180°C odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
VRIJEME PRIPREME: 45 minut
RECEPT PRIPREMILA: Marjetka Založnik
Komentari (0)