Domaći Toffifee
SASTOJCI:
* 60 g kokosove kreme/jogurta
* 30 g kokosovog šećera
* 30 g kokosovog ulja
* 1 istisak paste burbonske vanilje
* 60 g bademovog maslaca
* 24 lješnjaka
* 30 g Cavalier tamne čokolade bez šećera
OPIS POSTUPKA: U lonac stavimo kokosovu kremu, kokosovo ulje i kokosov šećer. Miješamo na niskoj temperaturi da se sve otopi i sastojci povežu.
Dodamo bademov maslac i miješamo tako dugo dok masa skoro ne zavrije.
Žličicom masu stavimo u kalupiće za praline. U sredinu svake praline utisnemo lješnjak.
Rastopimo čokoladu na pari i žličicom sipamo rastopljenu čokoladu na sredinu, gdje je lješnjak. Na 3 sata stavimo u zamrzivač.
Savjet: ako nemaš kalupe za praline, možeš upotrijebiti plastičnu ambalažu u kojoj su bile čokoladice Toffifee.
VRIJEME PRIPREME: 15 min + 3 sata zamrzivač
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Dominika
Komentari (0)