Domaći Milch Schnitte
Vrlo poznata dječja slastica Kinder Milch Schnitte u domaćoj izvedbi. Priprema je vrlo brza, jednostavna i rezultat je odličan zdrav desert. Bez grižnje savjesti ga možete ponuditi i svojoj djeci.
SASTOJCI:
Biskvit:
* 4 jaja
* 4 žlice meda
* 5 žlica 100 % kakaa
* 5 žlica pirovog bijelog brašna
Mliječna krema:
* 250 g mascarpone
* 100 ml slatkog vrhnja
* 1 žličica konjak glukomanana (može i bez njega, no tada je krema jače tekuća)
* 2 žlice meda
* 1 velika žlica natrganog kokosa
OPIS POSTUPKA:
Biskvit: Žumanjke odvojimo od bjelanjaka. Bjelanjke stučemo u tvrdi snijeg. Žumanjcima dodamo med i miksamo s električnim mikserom toliko dugo, dok se masa ne poveća i dobijemo kremastu strukturu. Polako dodajemo kakao i brašno, te lagano promiješamo. Žlicu po žlicu dodajemo snijeg i miješamo sa žlicom ili lopaticom. Miješamo polako, ali dugo, kako bi dobili homogenu smjesu. Na veliki pleh stavimo pek papir i biskvit tanko razmažemo po papiru. Pečemo na 180 stupnjeva 6 minuta.
Krema: Dok se biskvit peče, pripremiti ćemo kremu. Vrhnje izmiksamo i pomiješamo ga s mascarpone sirom. Dodamo još konjak glukomanan, med i kokos, te promiješamo električnim mikserom na niskoj brzini. Biskvit ohladimo, prerežemo na pola i odstranimo s papira. Na jednu polovicu namažemo svu kremu i prekrijemo drugim dijelom biskvita. Pecivo je dobro odmah, ali je još i bolje ako ga na par sati ostavimo u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)