OPIS POSTUPKA:U 250 ml tople vode istresemo 1 vrećicu suhog kvasca i jednu žličicu smeđeg šećera te dobro promiješamo i pustimo da stoji 5 minuta da kvasac počne djelovati. Nakon toga u posudi pripremimo brašno, himalajsku sol i baziliku te dobro promiješamo. U posudu dodamo još je žlicu maslinovog ulja i kvasac koji smo pripremili. Tijesto dobro razvaljamo s rukama i oblikujemo u loptu. Pustimo ga u posudi na toplom mjestu i pokrijemo s krpom da se digne (pustimo oko 30 minuta). Nakon 30 minuta dodamo tijestu suncokretove sjemenke i masline i još jednom razvaljamo tijesto. Stavimo ga u primjeren kalup, po površini tijesta stavimo sezam, malo zarežemo i pečemo na 180 stupnjeva 45-50 minuta. VRIJEME PRIPREME: 1 h 30 min RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Sjemenke sezama sadrže 25% bjelančevina te uz redovito konzumiranje opskrbljuju tijelo s dovoljno vitamina B1 i vitamina E. Bogate su i zdravim, nezasićenima mastima.
Vrlo su hranjive jer sadrže puno vitamina C i E. Vitamin E je antioksidant koji sprječava nastanak i širenje slobodnih radikala u tijelu, a time i smanjuje rizik od svih vrsta raka.
Uvijek svježe mljeveno pirovo bijelo brašno poznato je po svojoj izvrsnoj kvaliteti. Vjerojatno jenajpopularnije brašno koje se ne sastoji od obične pšenice.
Redovna Cijena:5,69 €
Redovna Cijena:5,69 €
Komentari (1)
Barbara
Isprobala sam recept i kruh je fin. Jedino sam ja stavila integralno pirovo brašno a ne bijelo pa je bilo malo presuho i trebalo je više vode.
Barbara
Isprobala sam recept i kruh je fin. Jedino sam ja stavila integralno pirovo brašno a ne bijelo pa je bilo malo presuho i trebalo je više vode.