Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Domaći kruh
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Domaći kruh

1

SASTOJCI: 
* 600 g pirovog integralnog brašna
* 400 g pirovog bijelog mekog brašna
* 1 kocka kvasca - 42 g
* 1 žličica šećera
* 2 žličice soli
* približno 8 dcl vode
* 2 šake mješavine sjemenki 

OPIS POSTUPKA: U veliku posudu (odnosno u posudu od miksera za tijesto) usipamo oba brašna i dobro promiješamo. U sredini napravimo rupu i izmrvimo kocku kvasca, dodamo šećer i prelijemo s otprilike 1 dcl mlake vode. Ostavimo približno 10 minuta da kvasac počne djelovati (vidjeti ćemo mjehuriće na vrhu). Lagano umiješamo još malo brašna i ostavimo stajati još približno 5 minuta. Dodamo sol, sjemenke i vodu (ne dodajemo sve odjednom, već postepeno dodajemo s obzirom na gustoću tijesta). Počnemo mijesiti. Mijesimo otprilike 20 minuta, sve dok tijesto ne postane zaista homogeno. Obično upotrijebim mikser za tijesto i ostavim ga mijesiti približno 10-15 minuta). Napravimo kuglu tijesta i pokrijemo ga kuhinjskom krpom. Ostavimo ga da se diže otprilike sat vremena na toplom mjestu. Pećnicu ugrijemo na 220 stupnjeva. Tijesto oblikujemo u kruščić i stavimo u pećinicu. Pečemo 1 sat.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + 1 sat za dizanje + 1 sat za pečenje 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (1)

Gordana

Radujem se novim receptima a pirov ktuh je nesto posebno.Nema nadutosti i težine kao sto onicno biva kod obicnog .Hvala.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 14680064, emalloc: 10294752
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem