Domaći čokoladni namaz od lješnjaka
* 400 g prženih oljuštenih lješnjaka (lagano ih izdrobimo)
* 2 velike žlice 100 % kakaa (30 - 45 g)
* 25 - 50 g kokosovog maslaca (ulje)
* 5 - 10 g maslaca
* 1 mahuna vanilije
* prstohvat sitne soli
* 30 g proteina u prahu (po želji - kokos, čokolada, lješnjak)
* 15 - 25 g prirodnog zaslađivača (po želji, možemo upotrijebiti: sukrin, ksilitol, stevia)
OPIS POSTUPKA: Sve sastojke dodamo (osim proteina) i u blender i sameljemo ih na najnižoj brzini. Prvih 10 minuta mljevenja masu svako toliko promiješamo i skinemo s vrha posude kako bi se jednakomjerno izmiješala. Nakon 10 minuta dobiti ćemo glatku masu zato malo povećamo brzinu te dalje miksamo. Ako želimo dodati proteine u prahu (kazein ili whey) dodamo ih na kraju i miksamo još 2 minute. Masu prelijemo u posudice i pričekamo da se ohladi te poslužimo. Čuvamo u hladnjaku.
VRIJEME PRIPREME: 20-25 minuta
RECEPT NAPISAO: Trening center
Komentari (0)