Domaće tablice od indijskih oraščića, datula i badema
SASTOJCI:
* 133 g indijskih oraščića
* 50g badema
* 130g datula
* 100g maslaca od kikirikija
* 73g meda
* 33g kokosovog brašna
* 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
* prstohvat cimeta
* 2 žlici pirea od jabuka
Čokoladni preljev
* 197g čokolade
* 2 dcl slatkog vrhnja
OPIS POSTUPKA: Indijske oraščiće i bademe sameljemo u multipraktiku. Dodamo datule, cimet, maslac od kikirikija, med kokosovo brašno, ekstrakt od vanilije, pire od jabuka i dobro izmiksamo s mikserom da se oblikuje loptica tijesta. Tijesto stavimo u pekač kojeg smo obložili s papirom za pečenje i jednakomjerno ga raspodijelimo. Stavimo ga u hladnjak za sat vremena. Za to vrijeme pripremimo čokoladni preljev. Zakuhano slatko vrhnje i s njim prelijemo čokoladu te dobro promiješamo da se čokolada dobro istopi. Prelijemo po ohlađenom tijestu i stavimo nazad u hladnjak da se čokoladni preljev stvrdne. Izrežemo na kocke ili tablice.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Mojca Perdih
Komentari (0)