Ovo je demo trgovina. Bilo koje narudžbe poslane preko ove trgovine neće biti izvršene.

Dani besplatne poštarine. Provjeri >>

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Posebne pogodnosti za tvoju kupovinu

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo 24 sata
  • Kod ne vrijedi za pretplate i vrijednosne bonove

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Domaće proteinske tablice

Vrlo često imam premalo vremena za svoje obroke zato inače sa sobom na put uzmemDomaće proteinske tablice proteinske čokoladice. Sve te tablice su (na žalost) vrlo skupe, nezdrave, pune šećera i umjetnih zaslađivača. Zato sam se odlučila pripremiti ih sama u svoji kuhinji. Količina iz recepta dovoljna je za 8 proteinskih tablica. Svaka sadrži približno 90 kcal, 10g bjelančevina i 10g ugljikovih hidrata. Preporučen dnevni unos su dvije tablice.

SASTOJCI:
* 80g brašna iz običnih zobenih pahuljica (80g zobenih pahuljica izmiksamo u blenderu do teksture brašna)
* 2 mjerice proteina u prahu (okus po želji - kokos, vanilija, čokolada,...)
* 2 žličice kakaa
* prstohvat himalajske soli
* pola žličice sode bikarbone (ili praška za pecivo)
* cimet po želji
* 4 bjelanjka
* 150 g zrelih banana (izgnječenih s vilicom)
* 110 ml vode
Kao što vidite u receptu nema šećera jer su već proteini u prahu i banane dovoljno slatke. Ako imate nezaslađene proteine u prahu možete dodati malo stevije.

OPIS POSTUPKA:
1. Pečnicu ugrijemo na 175°C.
2. U posudi prvo izmješamo sve suhe sastojke (pahuljice, proteine, kakao, sol, sodu i cimet.
3. U drugoj posudi izmiksamo bjelanjke, banane i vodu.
4. Mokru masu dolijemo u suhu i dobro izmiksamo.
5. Masu prelijemo u manji pekač (približno polovica uobičajenog pekača – pogledaj sliku). Ja sam dodala i malo zamrznutih borovnica jer jako volim okus voća. Ako ne želite ne morate ih upotrijebiti. Stavimo u pečnicu i pečemo 15-20 minuta.
6. Nakon 15 minuta zabodemo vilicu u kolač da probamo da li je pečen.
7. Ostavimo da se ohladi i tek ohlađenog izrežemo na
8 tablica. Pločice mogu izdržati tjedan dana ako su u posudici hermetični zatvorene.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
AVTOR: Nataša Ravnikar    

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi
[profiler]
Memory usage: real: 10485760, emalloc: 10362472
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem