Domaće bademovo mlijeko
SASTOJCI:
* 200 grama badema
* 1 litra vode
* 3 datulje (da mlijeko bude slađe)
OPIS POSTUPKA:
1. Bademe i datulje namočimo i pustimo da stoje preko noći. Idući dan ih ocijedimo isperemo.
2. Zavremo litar filtrirane vode i pustimo ju da se ohladi.
3. U blender stavimo bademe i datulje te zalijemo s 2 dcl code i sve skupa dobro izmeljemo.
4. Dolijemo još ostalu vodu i još jednom izmeljemo odnosno izmiješamo (ukupno vrijeme prvog miješanja i ovog je manja od minute i pol)
5. Nastalo mlijeko ocijedimo kroz gustu gazu da u posudi ostane samo mlijeko, u gazi se zadrže maleni ostatci mljevenih badema i datulja.
6. Mlijeko pretočimo u staklenu bocu i čuvamo ga u hladnjaku 3 do 5 dana.
7. Mljevene bademe ne bacimo nego ih upotrijebimo za pripremu granole, pahuljica, kod pečenja kolača, možemo ih i osušiti i napraviti bademovo brašno.
RECEPT PRIPREMILA: Easy Recepti
Komentari (0)