Domaća veganska granola
SASTOJCI:
*140g zobenih pahuljica iz ekološkog uzgoja
*100g po želji miješanih oraščića
*3 žlice kakaovog maslaca
*prstohvat (himalajske) soli
*80ml agavinog sirupa (ili med)
*40g kokosovog brašna
OPIS POSTUPKA: Pećnicu zgrijemo na 160 stupnjeva. Suhe sastojke izmeljemo do željene veličine. U tavi grijemo kakaov maslac i agavin sirup 2 do 3 minute tako da se sastojci potpuno združe. Nakon toga maslac i sirup prelijemo preko suhih sastojaka, dobro promiješamo i rasporedimo po pladnju (na papiru za pečenje). Pečemo približno 20 min. Za vrijeme pečenja sastojke promiješamo ili pustimo da dobijemo prave komadiće granole koje onda razbijemo. Po želji u suhe sastojke dodamo vaniliju, suho voće (50g) ili cimet.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Črep
Komentari (0)