VIDEO: Domaća pirova pica
SASTOJCI:
Za tijesto:
*1 žličica maslinovog ulja
*150g pirovog punozrnatog brašna
*prstohvat himalajske soli
*1 žličica suhog kvasca
*75 ml tople vode
*1/2 žličica smeđeg šećera
*bazilika
Za nadjev:
*2 žlice umaka od rajčice
*cherry rajčice
*prstohvat bazilike
*prstohvat himalajske soli
*mocarela
OPIS POSTUPKA: U manjoj šalici promiješamo vodu, šećer i suhi kvasac. Pustimo da stoji 5 minuta. U drugoj posudi promiješamo punozrnato brašno, sol, baziliku i maslinovo ulje. Stavimo u veću posudu i dodamo mješavinu vode, šećera i kvasca. Dobro izvaljamo s rukama i napravimo iz tijesta kuglu. Pokrijemo i pustimo na toplom 30 minuta.
Pladanj obložimo s papirom za pečenje, na njega stavimo tijesto, malo ga razvaljamo i onda s prstima oblikujemo u okrugli oblik. Napravimo tako da rubovi budu malo okrenutu na gore. Dodamo umak od rajčice, sol, baziliku i premažemo po tijestu. Obložimo s mocarelom, cherry rajčicama i prstohvatom bazilike. Pečemo 13 minuta na 240 stupnjeva.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)