Domaća Nutella
SASTOJCI:
* 2 posudice lješnjaka
* 60 g tamne čokolade 85 % (možemo ju zamijeniti s 3 žlice sirovog kakaa u prahu)
* 2 žlice kokosovog ulja
* 3 žlice javorovog sirupa
* 5 datula (po želji, za dodatnu slatkoću)
* 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
* prstohvat himalajske soli
OPIS POSTUPKA: Lješnjake stavimo u pekač i pečemo ih 12 minuta na 180 ° C, odnosno dok ne dobiju smećkastu boju. Uvijemo ih u kuhinjsku krpu i dobro istrljamo kako bi odstranili ljuske. Zatim na pari istopimo čokoladu. Miješamo do glatkog i ostavimo da malo odstoji. U multipraktiku meljemo lješnjake dok ne dobijemo maslac od lješnjaka. Dodamo kokosovo ulje, datule, vaniliju, javorov sirup i sol te miješamo do glatke mase. Zatim umiješamo istopljenu čokoladu. Ako nutella nije dovoljno tekuća dodamo joj malo kokosovog mlijeka. Izlijemo ju u posudicu i u hladnjaku čuvamo do najviše dva tjedna.
VRIJEME PRIPREME: 40 minut
RECEPT PRIPREMILA: Tereza Poljanič
Komentari (0)