VIDEO: Domaća granola kokos
SASTOJCI:
* 25ml kokosovog ulja
* 2 žlice kokosovog šećera
* 250g pirovih pahuljica
* 25g naribanog kokosa
* 25g kokosovog čipsa
* 50g goji bobica
OPIS POSTUPKA: U posudici ugrijemo kokosovo ulje i postupno dodajemo kokosovo šećer te pričekamo da se istopi. Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješamo nariban kokos i pirove pahuljice. Kokosovo ulje prelijemo u u posudu sa suhim sastojcima i dobro promiješamo. Pahuljice jednakomjerno rasporedimo na vrući pekač. Pečemo 30 minuta na 140 stupnjeva. Pahuljice se brzo zapeku zato ih je tijekom pečenja potrebno više puta promiješati. Kada pahuljice dobiju smećkastu boju izvadimo ih iz pećnice. Zatim dodamo ostale sastojke: kokosov čips i goji bobice. Granolu miješamo dok se ne ohladi, a zatim ju stavimo u nepropusnu posudi kako bi što duže ostala hrskava.
VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)