Domaća čokolada
SASTOJCI:
* 60 g kakaovog maslaca
* 45 g kakaa u prahu
* agavin sirup
* goji jagode
* bademi
* nariban kokos odnosno kokosovo brašno
* oguljene konopljine sjemenke
OPIS POSTUPKA: Nad vodenom parom polako rastopimo kokosov maslac. U otopljen maslac umiješamo kakao u prahu i agavin sirup ili neki drugi zaslađivač. Količinu zaslađivača prilagodimo gleda na željenu slatkoću čokolade.
Sve skupa promiješamo da dobijmo jednoliku masu, Masu ulijemo u duboki tanjur obložen papirom za pečenje. Možemo posuti s kokosom, konopljinim sjemenkama, goji jagodami, bademima… Ovdje se možemo igrati i napraviti čokoladu po svom ukusu.
Čokoladu stavimo u hladnjak za toliko vremena da se stvrdne.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)