Desert od kakija i kokosa u čaši
SASTOJCI za 2 porcije:
* 50g zobenih pahuljica
* 2 žlice kokosovog brašna
* 1 žlica grožđica
* 2 kakija
* 60ml aquafabe (voda, u kojoj je bio namočen slanutak – pazimo da nije slana)
* 1 žlica kokosovog šećera (više ili manje po želji)
* 1 žličica konjak glukomanana
* voda
OPIS POSTUPKA: Na vodi ili biljnom mlijeku skuhamo zobene pahuljice, kokosovo brašno i grožđice. U skuhanu mješavinu umiješamo smiksani kaki. Mješavinu rasporedimo u 2 čaše, te stavimo u hladnjak. Za to vrijeme smiksamo aquafabo, dok ne dobijemo smijeg. Dodamo žličicu konjaka glukomanana, te kokosov šećer i ponovno izmiksamo. Mješavini po želji dodamo više šećera, ako nam nije dovoljno slatko. Čašu poslužimo s vrhnjem na vrhu.
RECEPT PRIPREMILA: Klara Rutar
Komentari (0)