VIDEO: Čufti u umaku od rajčice
SASTOJCI:
Umak:
* 1 žličica maslinovog ulja
* 1/3 narezanog luka
* 1 konzerva umaka od rajčice
* začini: ružmarin, bosiljak, himalajska sol, papar, čili (količine po osjećaju)
Ćufti:
* 200g mljevenog mesa (ja sam upotrijebila malo manje masno meso)
* 1 jaje
* 40g zobenih pahuljica
* začini po osjećaju: bosiljak, timijan, češnjak u prahu, himalajska sol, papar, čili
OPIS POSTUPKA:
Umak:
1. Na maslinovom ulju popečemo luk do zlatno-smeđe boje.
2. Dodamo umak od rajčice i začine, onda umak kuhamo 20-30 minuta na umjerenoj vatri.
Ćufti:
1. Sve sastojke promiješamo, masu stavimo na 20 minuta u hladnjak – ako je masa prerijetka dodamo još zobene pahuljice.
2. Iz mase napravimo ćufte koje pečemo 25 minuta na 180 stupnjeva.
3. Preko ćufti prelijemo umak, dodamo malo naribanog sira i pečemo još dodatnih 10 minuta na 200 stupnjeva.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)