Čufte
SASTOJCI:
Ćufte:
* 500 g mljevenog mesa
* 4 žlice riže
* 1 luk
* maslinovo ulje
* himalajska sol
* papar
* bazilika
Umak od rajčice:
* pola litre pasirane rajčice
* žlica smeđeg šećera
* žlica brašna
* malo vode
* himalajska sol
* papar
* bazilika
OPIS POSTUPKA:
Ćufte: Luk narežemo na sitno i popečemo na maslinovom ulju. Zalijemo s vodom i dodamo rižu. Kada je riža skuhana ohladimo i promiješamo s mljevenim mesom, soli, paprom i bazilikom. Iz dobivene mase napravimo kuglice. Kuglice u visokoj posudi malo popečemo na maslinovom ulju.
Umak: Kuglice zalijemo s pola litre pasirane rajčice i malo vode. Umak začinimo sa soli, paprom i bazilikom. Dodamo još jednu žlicu smeđeg šećera. Ćufte kuhamo oko 45 minuta. Ako je umak prerijedak, pomiješamo žlicu brašna s vodom i ulijemo u umak.
Ćufte serviramo s pire krumpirom.
VRIJEME PRIRPEME: 1h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Alja
Komentari (0)